Programma 17e TBV Congres | 20 november 2019 | Hotel Veenendaal

 

09.00 uur

   

 

Ontvangst en registratie

09.30 uur      

Opening en inleiding door dagvoorzitter Tom van 't Hek

09.45 uur

   

 

Omgaan met moeilijke mensen
De kern van bekende en veel voorkomende persoonlijkheidsstoornissen worden in deze bijdrage toegelicht. Er wordt vervolgens dieper ingegaan op hoe deze patiënten in hun contact met de professional omgaan. Passief-agressieve en narcistische strategieën worden uitgediept.

Prof. dr. Jan Derksen, hoogleraar Klinische psychologie (Universiteit Brussel), universitair hoofddocent (Radboud Universiteit Nijmegen)

10.30 uur

   

 

Hoe werkt een tuchtrechtelijke procedure voor een verzekeringsarts in de praktijk?
In deze plenaire lezing wordt aangegeven hoe de procedure bij het RTG en het CTG werkt. Wat zijn de relevante stappen, wat zijn de valkuilen hierbij? Welke gevolgen kunnen zich voordoen, indien een tuchtklacht is ingediend tegen een verzekeringsarts. Wat doet het met een arts en de omgeving, zowel privé als zakelijk?
We bespreken verder welke specifieke uitspraken er van het RTG en het CTG zijn voor de verzekeringsarts. Na het bijwonen van deze lezing heeft u meer inzicht in hoe de procedure werkt, hoe u hierbij binnen UWV ondersteund wordt en u bent op de hoogte van specifieke jurisprudentie, die relevant kan zijn voor uw werkzaamheden.

 

Wat heeft men geleerd na de workshop?

  • Hoe een procedure bij het RTG en het CTG voor de verzekeringsarts werkt en hoe hij of zij daarbij ondersteund wordt door UWV.
  • Hoe u om kunt gaan met een tuchtrechtelijke procedure.
  • Welke specifieke uitspraken er zijn, en waar de verzekeringsarts rekening mee kan houden in zijn of haar werk.

Mr.drs. G.P. van Delft, directieadviseur, UWV, divisie SMZ

11.15 uur

   

 

Pauze

11.45 uur

   

 

Wie geschoren wordt, moet rustig blijven zitten
Aan de hand van persoonlijke ervaringen als aangeklaagd arts en als lid-beroepsgenoot van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg neemt Hans de Brouwer de aanwezigen mee in het proces van een tuchtzaak. Wat kan de aangeklaagd arts verwachten, hoe bereidt hij/zij zich het beste voor en hoe gedraagt hij/zij tijdens het onderzoek ter zitting? Hans wil de aanwezigen meegeven dat een tuchtzaak elke arts kan overkomen en weliswaar een hinderlijke hobbel in je loopbaan is, maar ook één waarvan je kunt leren als arts en mens.

Wat heeft men geleerd na het bijwonen van deze sessie?
• Een tuchtzaak kan elke arts overkomen
• Een goede voorbereiding helpt
• De wereld draait gewoon door

Hans de Brouwer, zelfstandig verzekeringsarts, medisch adviseur en lid-beroepsgenoot Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg

12.30 uur

   

 

Lunch

13.15 uur

   

 

Sessieronde 1 – Kijk hier voor de keuze van uw sessie

14.15 uur

   

 

Pauze

14.45 uur

   

 

Sessieronde 2 – Kijk hier voor de keuze van uw sessie

15.45 uur

   

 

Wisseling verplaatsen naar de grote zaal

16.00 uur

   

 

Meer informatie volgt

17.00 uur

   

 

Einde