Sprekers | 21 november 2018 | Hotel Veenendaal

 

      Allard van der Beek is hoogleraar Epidemiologie van Arbeid en Gezondheid en hoofd van de afdeling Sociale Geneeskunde (VU medisch centrum). Hij is o.a. betrokken (geweest) bij studies naar werk-gerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat en werkstress. Daarnaast is hij geïnteresseerd in onderzoek naar het bevorderen van gezonde leefstijl bij werknemers en in analyse van kosten & baten.
         
      Timo Beemster is gezondheidswetenschapper en promovendus op onderzoek naar de effectiviteit van arbeidsrevalidatie voor mensen met chronische pijn en een verminderde arbeidsparticipatie. In zijn vrije tijd is Timo loop- en conditietrainer van een eredivisie handbal team. 
         
      Minne Heeg is orthopedisch chirurg met aandachtsgebied traumatologie, reconstructieve chirurgie en aangeboren afwijkingen. Actief op gebied van expertises, mede-oprichter van de NVMSR. 
 
         
     

Tom van 't Hek. Dagvoorzitter, oud huisarts.

         
      Machteld Huber is van oorsprong huisarts. Tijdens eigen ervaring met ziekte ontdekte ze dat haar herstel actief en positief kon beïnvloeden. Zij besloot meer aandacht te gaan richten op ‘gezondheidsbevordering’. Enerzijds werd zij onderzoeker, op het Louis Bolk Instituut in Driebergen, en anderzijds ging zij werken met ernstig beschadigde mensen. Zij ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid, dat zij uitwerkte tot het brede begrip ‘Positieve gezondheid’, waar zij in 2014 op promoveerde.

In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. In deze visie is gezondheid niet langer meer strikt het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal. Het gaat immers om het vermogen om met veranderende omstandigheden om te kunnen gaan. Daarmee biedt dit nieuwe gezondheidsconcept een alternatief voor de definitie van de World Health Organisation (WHO).

         
     

Harald Miedema. Lector Arbeid en Gezondheid, Hogeschool Rotterdam.

         
      Netty Versloot is psycholoog in hart en nieren, niet soft maar helder, concreet en effectief. Ze kan mensen en organisaties in beweging krijgen. Daarnaast is zij ondernemer. Zo heeft ze met haar man in 1989 het Rugadviescentrum gestart, tegenwoordig Winnock, een centrum waar patiënten met chronische pijn worden behandeld in een multidisciplinair team. Nu werkt ze als psycholoog met individuele cliënten en in bedrijven om veranderingstrajecten te begeleiden. Ze spreekt regelmatig op congressen en traint medisch specialisten om effectief met SOLK patiënten om te gaan. Daarnaast begeleidt zij intervisiegroepen in bedrijven en ziekenhuizen.
.
         
     

Suzanne Witjes. Orthopedisch chirurg bij ICONE, gesubspecialiseerd in kniechirurgie en sportorthopedie, en promovenda via AMC, Amsterdam. Ex-bestuurslid ‘De Jonge Orde’ en medeoprichter multidisciplinaire Werkgroep Zorg 2025, waarmee een visie werd geschreven over de gezondheidszorg van de toekomst in Nederland. Na opleiding orthopedie subspecialisatie fellowships gedaan in Canada en Ierland.

         
     

Tom Brandon, sportarts en RVE voorzitter bij Isala Zwolle. Tevens leidt hij sportartsen op en doceert Sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, bij- en nascholing huisartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen.

         
       

Dr. Guy Troch heeft er een carrière van 26 jaar als huisarts opzitten. In 2011 gaat hij bij de neutrale ziekenfondsen aan de slag als adviserend arts, arbeidsongeschiktheid en medische zorgen zijn de hoofdmoot van de bezigheden. Daarenboven zetelt hij in de technische raad kinesitherapie in het RIZIV.

         
        Katelijne Roland, arbeidsgeneesheer, Mensura, België.
         

Aanmelden


449,-  Regulier tarief

349,-  Collega tarief

349,-  TBV-abonnee tarief

Tarieven zijn btw vrij.

Schrijf nu in!

30% korting op tijdschrift

 

Als deelnemer aan het 17e TBV Congres profiteert u van 30% korting op het tijdschrift TBV in de BSL Webshop.

Meer informatie >>

Deel dit event via

     

Twitter mee #tbvcongres