Congrescommissie | 20 november 2019 | Van der Valk Veenendaal

 

     

Nico Croon is verzekeringsarts en jurist, werkzaam bij De Amersfoortse Verzekeringen als medisch adviseur en coördinator opleiding en professionalisering. Hij is oud hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde en lange tijd medisch adviseur van GAK, GMD en UWV geweest.

         
     

Sinds 1986 is Rulanda Kruyssberge werkzaam als bedrijfsarts. De reden waarom zij destijds voor dit vak heeft gekozen, heeft alles te maken met het belang van preventie waar zij al in haar studententijd mee bezig was. Onder andere door het organiseren in 1982 van een studentencongres Demedicalisering. Daarnaast heeft ook de wetenschappelijke onderbouwing van het vak haar belangstelling en om die reden is zij sinds 2003 betrokken bij het TBV en sinds 2013 ook bij het TBV Congres. Zij voelt zich nog steeds een bedrijfsarts met de ‘voeten in de klei’. Tot 2017 heeft zij vooral voor industriële bedrijven gewerkt en op dit moment werkt zij vooral voor zorg- en onderwijsinstellingen.

         
     

Katrien Mortelmans is het Vlaamse redactielid bij het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde én vertegenwoordigt de redactie in de congrescommissie. Zij heeft ervaring als arts (huisarts, bedrijfsarts en verzekeringsarts). Daarnaast kan ze steunen op academisch en toegepast wetenschappelijk onderzoek met een PhD over artsensamenwerking en verzuim. Sinds enkele jaren legt Dr. Mortelmans zich voornamelijk toe op senior management in 'occupational health' en 'insurance health'. Vandaag werkt ze als arts-directeur bij de Landsbond der Neutrale Ziekenfondsen in Brussel en zetelt ze in de Raad van Bestuur van de Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Je vindt haar op LinkedIn.

         
       

Sjef Wijnen, verzekeringsarts, UWV SMZ Eindhoven.