Sprekers | 20 november 2019 | Van der Valk Veenendaal

 

     

Prof.dr. Jan Derksen is hoogleraar Klinische psychologie aan de Universiteit Brussel en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Jan verzorgt een lezing over omgaan met moeilijke mensen.

         
     

Prof.dr. Ian Leistikow is inspecteur en adviseur bij de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus School of Health Policy & Management met als leeropdracht ‘overheidstoezicht op kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorg’. In 2015 publiceerde hij het boek ‘Voorkomen is beter. Leren van calamiteiten in de zorg’.
Ian verzorgt een lezing over de moedige arts.

         
     

Prof.dr. Aart Hendriks is hoogleraar gezondheidsrecht in Leiden, rechter plaatsvervanger bij de rechtbank Rotterdam en beroepsmatig betrokken bij diverse vormen van tucht- en klachtrecht.
Aart verzorgt een lezing over een tuchtklacht - wat betekent dat (niet)?

         
     

Hans de Brouwer was verzekeringsarts bij Gemeenschappelijke Medische Dienst, vervolgde zijn loopbaan als medisch adviseur/verzekeringsarts en sinds 2013 is hij zelfstandig verzekeringsarts en medisch adviseur. Hij adviseert publieke en private verzekeringen, op het gebied van arbeidsongeschiktheid en letselschade. Ook treedt hij op als deskundige in bestuursrechtelijke en civielrechtelijke procedures. Hans is lid-beroepsgenoot Centraal College voor de Gezondheidszorg.
Hans verzorgt een lezing over het proces van een tuchtzaak: wie geschoren wordt, moet rustig blijven zitten.

         
     

Yvonne Cernohorsky-Brands is sinds 1982 werkzaam als verzekeringsarts. Eerst bij de Gemeenschappelijke Medische Dienst, later bij het Sociaal Fonds Bouwnijverheid en uiteindelijk bij het UWV. Van 2003 tot 2017 als stafverzekeringsarts/adviseur verzekeringsarts. Yvonne heeft altijd veel aandacht gehad voor de kwaliteit van de verzekeringsgeneeskundige beoordeling. Sinds 2017 is zij werkzaam als beleidsmedewerker op het hoofdkantoor van UWV bij het Centraal Expertise Centrum van Sociaal Medische Zaken.
Yvonne verzorgt een sessie over tuchtrecht en contrasigneren.

         
     

Prof. mr. drs. G.P. van Delft studeerde politicologie en rechtsgeleerdheid. Na zijn studie is hij reeds jarenlang werkzaam in de Sociale Verzekeringen. Naast diverse managementfuncties is hij altijd betrokken geweest bij procedures voor Rechtbank en Centrale Raad van Beroep.Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het bijstaan van artsen, sociaal verpleegkundigen en arbeidsdeskundigen tegen wie in het kader van hun werkzaamheden een tuchtklacht is ingediend.
De heer Van Delft verzorgt een sessie over hoe werkt een tuchtrechterlijke procedure voor een verzekeringsarts in de praktijk?

         
     

Martin Appelo is veelgevraagd als innoverend deskundige in de psychologie. Hij is regelmatig te beluisteren op NPO Radio1 als vaste gast van Nieuws & Co. Martin wordt veel geïnterviewd door tijdschriften en is vaste adviseur voor lezers van Psychologie Magazine.
Martin verzorgt een sessie over (tucht)klachten voorkomen: omgaan met moeilijke mensen en heftige emoties.

 

         
     

Pascal Willems is advocaat en eigenaar van WVO Advocaten. Hij is inmiddels een bekend gezicht binnen de arbo branche. Als advocaat staat hij op juridisch gebied arbodiensten en verzuimbedrijven bij in hun dagelijkse activiteiten. Daarnaast verdedigt hij bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen en andere (para) medici in tuchtzaken, waaronder bij de regionale en het centraal medisch tuchtcollege. Daarnaast is Pascal al vele jaren lid van de redactie van TBV waarin hij artikelen schrijft over actuele juridische onderwerpen.
Pascal verzorg een sessie over do's and don'ts voor bedrijfsartsen en tuchtzaken.

         
     

Tom van 't Hek. Dagvoorzitter, oud huisarts.

         

Aanmelden


449,-  Regulier tarief

349,-  Collega tarief

349,-  TBV-abonnee tarief

Tarieven zijn btw vrij.

Schrijf nu in!

30% korting op tijdschrift

 

Als deelnemer aan het 17e TBV Congres profiteert u van 30% korting op het tijdschrift TBV in de BSL Webshop.

Meer informatie >>

Deel dit event via

     

Twitter mee #tbvcongres